نویز یا سروصدا چیست و کجاست؟
نویز یا سروصدا چیست و کجاست؟
نویز یا سروصدا چیست و کجاست؟ صداهای بلند بطور غیر منتظره از آشپزخانه منزل تا رستوران ها وجود دارد . وقتی ماشین ظرفشویی روشن است شما صدای تلویزیون را بیشتر میکنید تا بهتر بشنوید . صدای جاروبرقی را به ان اضافه نمایید . وقتیکه یکی از افراد خانواده در حال استفاده از جاروبرقی می باشد , باعث میشود کسی که درحال تماشای تلویزیون است صدای آن را خیلی بیشتر نماید تا به راحتی بشنوید .
چه صداهایی به شنوایی آسیب می زند ؟
صدا بوسیله دسی بل اندازه گیری میشود . هر صدای در حد و یا بلالی ۸۵ دسی بل میتواند به شنوایی اسی بزند .
صداها در طول حیات بیشتر میشود .اگر شما اغلب در معرض صداهای بلند هستید , هر روز خطر ابتلا به کم شنوایی در شما افزایش می یابد . حتی یک صدای بلند ناگهانی و یا یک نوع صدا در دراز مدت , می تواند با آسیب شنوایی شود .
برای محافظت از شنوایی , تلاش کنید بیشتر از ۱۵ دقیقه در اطراف صدای ۱۰۰ دسی بل و یا بلندتر نباشید اگر صدای ۱۱۰ دسی بل و یا بیشتر وجوداشته باشد تلاش نمایید در مدت بیشتر از یک دقیقه آنجا نباشید و فورا از آن محیط دور شوید .
سطوح مختلف نویز یا سروصدا چیست و کجاست؟
در زیر سطح دسی بل صداهای روزمره را مشاهده نمایید :
افتادن سوزن : ۰ دسی بل
نجوا: ۳۰ دسی بل
یخچال فریزر: ۴۰ دسی بل
مکالمه عادی : ۶۰ دسی بل
ماشین ظرفشویی : ۷۵ دسی بل
ترافیک سنگین شهرستان – رستران : ۸۵ دسی بل
ماشین چمن زنی : ۹۰ دسی بل
اتومبیل برفی – کاگاه چوب بری: ۱۰۰ دسی بل
پخش موسیقی در حداکثر ولوم : ۱۰۵ دسی بل
کنسرت موسیقی :۱۱۰ دسی بل
آژیر آمبولانس : ۱۲۰ دسی بل
موتور جت در حال برخاستن: ۱۴۰ دسی بل
ترقه : ۱۴۰ تا ۱۶۵ دسی بل
کم شنوایی در اثر صداهای زیاد , در ابتدا به چشم نمی آید ولی به تدریج زیاد میشود و برای همیشه باقی می ماند و به حالت نرمال بر نمی گردد.
چرا باید به کودکان در مورد کم شنوایی ناشی از صدا آموزش داد؟
سنین پیش از نوجوانی مرحله بسیار مهمی در زندگی است بچه هاست. در این سن آنها یاد میگیرند انتخابهایشان را در بعضی از چیزها انجام دهند . همچنین در این سنین آنها به والدین گوش می دهند . بهمین خاطر این مرحله از زندگی بهترین زمان برای آموزش آنها در مورد تاثیر صدا بر روی شنوایی و مراقبت شنوایی است و باید به آنها یاد داد که این نوع کم شنوایی:
-
به تدریج رخ می دهد .
-
برگشت پذیر نیست
-
قابل پیشگیری است .
قابلیت شنوایی نرمال به کودکان کمک می کند در تحصیل , ورزش و مارتهای ارتباطی و اجتماعی موفق باشند . در حالیکه خیلی از منابع صوتی در طول روز , توانایی آسیب شنوایی رساندن به شنوایی را دارند . محیطهای پر سروصدا که میتوانند شنوایی کودکان و شما را به خطر اندازد شامل اینهاست :
-
رستورانها و کافه تریاها
-
گروههای موسیقی و ارکستر
-
کنسرت ( همنوع موسیقی )
-
فعالیتهای ورزشی
-
وسایل کارگاهها و ابزار های مربوط به پاکسازی حیاط
-
وسایل صوتی پرتابل( موبایل , لپ تاب, تبلت و … )
کم شنوایی به مرور زمان افزایش می یابد:
کم شنوایی ناشی از سروصدا زمانی اتفاق می افتد که سلولهای مویی در گوش داخلی در اثر صدای بلند و در مدت طولانی دچار آسیب شوند . اثرات اسیب ناشی از صدا به مرور در طول زندگی افزایش می یابد.اگر کودکان بطور منظم در محدوده صداهای بلند باشند , با افزایش سن , خطر آسیسب شنوایی بیشتر میشود .
کم شنوایی برای همیشه باقی می ماند :
خیلی از مردم نمی دانند کم شنوایی ناشی از صدای بلند دائمی است وبر توانایی شنیدن انها برای همیشه در زندگی اثر می گذارد . حتی بعضی از جوان که از عواقب آسیب شنوایی در اثر تماس با صدای بلند آگاه هستند , همیشه مراقب شنوایی خود نیستند و فراموش می کنند که به سادگی میتوان با کاهش ولوم صدا , دوری از محل صدا و استفاده وسایل محافظتی , از شنوایی خود محافظت نمایند .